Populära delikatesser

Delikatesser i olika former

Delikatesser är ett vitt begrepp som innefattar allt från charkuterier och ostar till balsamvinäger och oljor. Varstans ramlar man över butiker som specialiserat sig på delikatesser, och här finns mycket gott att hitta. Utbudet kan dock variera mellan butiker. I välsorterade delikatessbutiker hittar man charkuterier och ostar, kex och marmelader, pasta och pastasåser, balsamvinäger och oljor. Att besöka delikatessbutiker är en upplevelse för alla sinnen.

Delikatesser lämpar sig för alla möjliga tillställningar; spelkvällar, myskvällar framför TV:n eller fester och middagsbjudningar. Delikatesser är ett uppskattat inslag och en garanterad stämningshöjare på varje fest.

Delikatessboxen

Delikatessboxen är delikatessbutiken på nätet som levererar delikatesser till sina kunder en gång i månaden. Det är ett smidigt alternativ som inte har möjlighet att besöka en fysisk delikatessbutik. Här finns ett stort utbud av diverse delikatesser som alla är valda med omsorg. Delikatessboxen är ett smidigt alternativ för landets gourmander. Att få delikatesser serverade till sin dörr låter för bra för att vara sant, men det är sant – och de levererar dessutom till hela Sverige.

Charkuterier i Delikatessboxens utbud är bland annat ankbröst, anklever, anklevermousse, Bayonneskinka, Bocconcini tryffelsalami, Bresaola della Valtellina, Cacciatore, Cecina de Léon, Chorizo, Culatello, Fuet Vela, Fänkålssalami, Guanciale, Jamon Iberico de Bellota, Lomo, Pancetta Steccata, Parma Culatello, Prosciutto di Parma, ramslökssalami från Per i Viken, salami med Chianti Classico från Maccelleria Falorni, Salsiccia, Serranoskinka, Sobrasa de Mallorca, St Illario och Ventricina.

Ostar i Delikatessboxens sortiment är bland annat Abondance (AOC), Bleu des Causses, Brie de Meaux AOC, Brie de Melun, Brillat-Savarin, Cabraliego, Camembert (AOC), Gorgonzola Dolce, Gruyère Extra grottlagrad, La Pecora Vera, Manchego Viejo, Paški sir med tryffel, Parmigiano Reggiano, Petit Camembert, Pont l’Eveque, Robiola, Pyrenées Brebis, Saint Felicien och Vesterhavsost.

Ja, det finns mycket spännande att utforska bland världens delikatesser. Produkterna håller högsta kvalitet och främjar hållbarhet. Den lokala känslan gör smaken än större – likaså hantverket bakom. Även om delikatesser är dyra, för det är de, ska man unna sig dem åtminstone en gång i månaden. Det är man värd.

delikatesser